Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ΧΟΡΤΟΝΟΜΗ – ΒΙΟΕΝΕΡΓΕΙΑ

Το συγκεκριμένο Υβρίδιο είναι γνωστό για την καφέ κεντρική νεύρωση του φυλλώματός του και για την πολύ καλή παραγωγή σπόρου.

ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Χρήση: Βόσκηση, Σανό, Ενσίρωμα, Βιοαέριο, Βιοκαύσιμο.
Περίοδος σποράς: Άνοιξη.
Ποσότητα σπόρου σποράς: Σε σειρές 2 κιλά /στρέμμα σε αρδευόμενα εδάφη.
Λίπανση Μέγιστο: 10-15 N /στρέμμα.
Ύψος φυτών: 1,8-2,2 μέτρα περίπου.
Άνθηση: 75-80 ημέρες από τη σπορά.
Παραγωγή: Υψηλή 5 τόνους /στρέμμα (πράσινη ουσία).
Αναβλαστήση: Εξαιρετική ικανότητα επανάπτυξης.
Βιομάζα: Βέλτιστη ποιότητα για σιλό, δίνοντας τη δυνατότητα για παραγωγή τόσο από την χορτομάζα όσο και απο τον καρπό.
Ευπεπτότητα: Υψηλή ευπεπτότητα και μεγάλη περιεκτικότητα πρωτεϊνης στο τελικό προϊόν.